0

Lüks Tüketim malları

Posted by M. Gizem Akbulut on 11:34 in
Ürünler satışa cıkarken kendi gruplarında segmente olurlar.Ürün herkes tarafında zorunlu olarak alınıyorsa bu zorunlu tuketim mallari,eger yerini baska bir ürün ile doldurabiliyorsak(kırmızı et,tavuk,balık)bunlar ikame mallar ve son grupsa gelir duzeyi yuksek, ihtiyactan dolayı tüketilmeyen zevk için alınan mallar olan luks tuketim mallaridir.

Dünyada bugün zenginlerin gercekten cok para harcayarak aldıkları lüks tüketim malları var.Bir çok firma sadece bu grup için ürün üretip,tutunabilirse cok yüksek satış fiyatlarıyla yüksek kar marjlari elde ediyorlar.Pazarda küçük bir dilime sahip olsalarda en karlı dilimde oldukları kesin.



Bu ürünlerle ilgili birkaç ornek vererek konuyu kapatmak istiyorum.


İlki dünyanın en pahalı çikolatası diye geciyor.Lübnanlı bir çikolata firması olan Patchi'nin 1 kutu çikolatası İngiliz Harrods mağazasında 12 bin tl'ye satılıyor.Bir kutuda 49 adet çikolata var ve her bir çikolata özel süet kumaşa sarılı olup 24 ayar altın kaplama güllerle süslü.

Lübnan’da 1974 yılında üretime başlayan Patchi çikolata şirketi, dünyanın birçok ülkesinde bulunan satış mağazasıyla müşterilerine ulaşıyor. “Normal” Patchi çikolatalarının kilosu ise 50 ila 125 milyon TL’ye satılıyor.


Dünya'nın en pahalı kahvesi "kopi luwak".Bu kahveninde 100gr'ı 75 dolarmış,tat olarak ne fark ederki derseniz birşey soyleyemeyeceğim ama üretiminin farklı olduğundan eminim.Kahveler henuz ağaçtayken bir cins kedigillerden olan Paradoxurus hermaphroditus tarafından yeniliyormuş.Bu kedigilin midesinde farklı enzimler tarafından fermante olan kahve sindirilemeden hayvanın dışkısıyla vücuttan atılıyormuş.Sumatra, Java ve Sulawesi gibi çevre adalarda yaşayan "üreticiler" gezip bu dışkıları toplayarak kahve çekirdeklerinden kahve üretimi tamamlamış oluyorlarmış.

Dünyanın en pahalı kalemi,bu kalem Montblanc ve Van Cleef & Arpels firmaları tarafından 2006 da 9 adet üretilmiş.Üzerinde 840 adet elmas bulunuyormuş ve kalemin fiyatı 730.000 dolar.



Copyright © 2009 M. Gizem Akbulut All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.