0

Tipografiye Pazarlamacı Bakışı

Posted by M. Gizem Akbulut on 15:25 in
Tipografi yazıyı bir forma sokma sanatı ve tekniğidir. Yani tipografi elle yazı çizme sanatıdır. Peki tipografi neden bu kadar önemlidir? Bunun pazarlama bakış açısında göre en önemli sebebi yazı sanatının anlamı ne olursa olsun, hislerimizi yönlendirmesidir.

Örneğin siz yazı karakterinde eğlenceli, renkli ve umut verici bir yazı sanatı kullanırsınız ama yazdığınız şey korkudur. (resim 2'deki gibi) o zaman tüketicisinin algısında korkuyu değil, umut ve eğlenceyi uyandırırsınız. Bu da sizin algınızda korkunun umuda dönüşmesini ve o ürünün korkuyu yenebileceği imajını uyandırır.

Sadece basılı reklamlarda değil, internet dünyasında da tipografi çok önemlidir. O web sitesinin veya bannerın algımızdaki yerini yazı sanatı belirler. Düzeni, netliği ve renkleri biz düşünmesek de algımızı yönlendirir. Düşünün ki Honda'nın yandaki reklamında "Fear" yazısı ariel ile yazıldı bu etkiyi bırakır mıydı üzerinizde? Cevabı kesinlikle hayır.

Bir çok ünlü markanın logolarındaki yazım karakterlerini düşünelim kaç tanesi düz yazı fontu? Neredeyse hiç biri, çünkü tipografi burada da önemli rol oynayarak marka imajı ile paralel hareket etmek zorunda. Her zaman marka algısı ve pazarlama tekniklerinde 360 derece bakış açısından bahsediliyoruz. Bu konu da küçük bir ayrıntı olarak görülsede bana göre marka imajını belirlemede önemli bir rol oynuyor.

Bu tarz görsel konuları sözlerden daha iyi örnekler yani görseller ifade eder. İşte size yaratıcı ve iyi tipografi örnekleri...

Tecavüz ile ilgili çarpıcı tipografi uygulaması











Başarının arkasındaki yoğun çalışma ile Fedex








HSBC ve araba kredisi uygulaması

Copyright © 2009 M. Gizem Akbulut All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.