0

Logo

Posted by M. Gizem Akbulut on 01:42 in








Son donemlerde her firma rakipleri arasında fark yaratabilmek için farklı farklı yontemler arıyor.Logo tasarımları ve bunların anlattıklarıda bu yontemlerden biri.Sizinle en begendigim logolari ve ne anlatmak istediklerimi paylasmak istedim.Kesinlikle beyinin algı merkezine yonelik olup insanın ilk bakısta anlamasada bilinc altında her zaman bildiklerinin nası logolar tarafından anlatıldıgının cok guzel ornekleri.Google orneginde google logonun icinde 2008 gizli. Google bu logoyu 2008 de 25. yıl donumunu kutlarken kullandı.




Fransanın baskenti Paris'in simgelerinden biri olan Lafayette alısveris merkezinin logosunda "tt" harfleri nasılda Fransanın simgesi olan Eifel kulesini olusturuyor



Bir baska ornekte internet uzerinden kitap satısıyla unlenen amazon.com dan bu logo iki anlam tasıyor.İlki burada A'dan Z'ye herseyi bulmak mumkun imaji ikinciside logonun altında okun gulumseyen yuz cizerek musteri memnuniyetini vurgulaması yaratici olmus.





Surekli karsımıza cıkan bir logo olmasina ragmen E ve X harfleri arasindaki ok cok az kisi tarafindan farkedilebiliyor.Şirket bu sayede cok hizli teslimat yaptiginin mesajini veriyor. Oku gormememize ragmen beynimiz bunu algılayarak insana bu hissi verdigi soyleniyor.




0 Comments

Yorum Gönder

Copyright © 2009 M. Gizem Akbulut All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.