0

Logo Hikayeleri

Posted by M. Gizem Akbulut on 18:58 in
Mercedes-Benz
Mercedes'in uzerinde gorunen 3 koseli yıldız hava,kara ve sudaki gucu temsil ediyor.Mercedes'in yaratıcısı Cari Benz ilk olarak Chryslerle çalışıyordu fakat daha sonra kendi markasını yaratma kararı aldı ve markanın adını tek kızı olan Merceden Benz'in ismini verdi.Sizcede logodaki yıldızların manası daha cok ön plana cıkarılıp reklamlarda kullanılmalıydı degil mi?

BMW

Araba logolarından baslamısken birkac markayla devam etmek istedim.Bmw 'un mavi beyaz renkleri Almanya'nin Bavyera eyaletinden geliyor.İlk olarak uçak motoru üreten firmanın logosunda hissettirmek istedigi ise lastik içerisinde pervane figuru.




AUDİ
Sıra geldi Audi markasına,Audi ilk olarak araba birligi adına bir araya gelen 4 firmadan oluşmaktaydı bu sebeple logosunda birbirine kenetlenmiş 4 halka var ve bu halkaların her biri de ayrı ayrı firmaları temsil ediyor. Audi ismi bu birligin eski yoneticilerinden olan August Horsc tarafından verilmiş.Direk kendi ismini vermek istemeyen yönetici kendi adının latince karşılığını bulup markanın ismini yaratmış.



LACOSTE

Lacoste markasının sahibi ve yaratıcı eski meshur bir tenisçi olan Rene Lacoste,1926 yılındaki bir şampiyonada kendi tasarladığı teri emen bir gomlek giymişti ki bu kumaş su anda lacoste'un simgesi olan polo yaka tshirt ve sweatshirtlerde kullanılan kumaştır.1927 de ise timsah derisi bavulunun uzerine kendi oynayacagı oyun uzerine bahise girmiş ve medya bunun üzerine Rene Lacoste'a timsah lakabını takmış.Arkadaşı olan Robert Geore kendisinin giydiği tenis kıyafetlerinin üzerine timsah logosunu dizayn edince lacoste'un su anda pazarda dahi arma olarak satılan logosu çıkmış oldu.

MICHELIN


Bu şişman sevimli adamın adı Bibendum .Michelinin sahibi Edouard Michelin mağazasında ustuste duran lastikleri gorunce kollari olsa adama benzeyecek yorumu yaptı ve bunun üzerine de reklamcısına lastik seklinde adam çizdirdi,İşte Bibendum da böylece dünyaya geldi.

0 Comments

Yorum Gönder

Copyright © 2009 M. Gizem Akbulut All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.