0

Değişen ve Gelişen Ürünler

Posted by M. Gizem Akbulut on 01:15 in
Telefon Açabilen Bitkiler...

Nyu Universitenin üzerinde çalıştığı bir çalışma bu.Bitkinin toprağında su kalmadığı zaman aynı alarm sistemlerinin belirlenmiş telefonları aradığı gibi,bitki önceden belirlenmiş telefon numarasını arıyor.Kayıtlı olan ses kaydı size bitkinizin sussuz kaldığını haber veriyor.Bitkilerine çok hassas olan insanlar için güzel bir uygulama olmuş.Ne kadar ticari değeri vardır ?Burası tartışılır işte.

Ses Geçirmeyen Camlar

Ses geçirmesini azaltan,çift camlar, izolasyon şekilleri daha önceden de vardı.Fakat bu camlar hem sesi hemde ısıyı çok daha iyi koruyor.Camın yapısı daha önceki örneklerinden farklı olarak ince tasarlanmış.Sebebi iste camın esnek olması.

Uzmanlara göre sesi engellemenin yolu ses titreşimlerini tutmakmış.Bu camlarda eklenmiş özel parçalarla esnek yapıya sahip ve bu sayede ses titreşimlerini kendi de titreşerek abzorbe ediyor.Su an kullanılan parçalar transparan olmadığı için piyasa çıkarılmamış.Uzmanlar parçaları da transparan hale getirdikleri anda ki buna tahmini sure olarak 5 yıl veriyorlar, piyasaya urunu cıkaracaklar.Peki bu ürünün ticari değeri olur mu? Bu sorunun cevabı tartışılmasız evettir.Bir çok plazada bu camların kullanılacağı su götürmez gerçek.


Uyku Algılayıcı

Mercedes Benz firması sürücü konforu ve güvenliği konusunda her zaman idialı bir firma. Park sensorleri,koltuk ısıtıcıları,ışık algılayan farlar ve yağmur sensörleri derken bir de uyku sensörü çıkarmışlar.Şu anda hala çalışmalarını sürdürüyorlarmış. Benim asıl merak ettiğim sürücünün uykusunun geldiğini algıladıkları zaman ne olacak? Araba kendini kapatıp gitmeyecek mi veya sürücünün suratına su mu püskürtülecek? Ticari değere gene baktığımızda çok bir fayda sağlayacak ürün değil.Her kişi zaten uykusunun geldiğinin farkında değil midir? Maksat uykuyu giderebilecek uygulama yapmakta.



YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN...


0 Comments

Yorum Gönder

Copyright © 2009 M. Gizem Akbulut All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.